maandag 29 juni 2009

Blijven lopen!!!!


Vandaag al weer de derde dag 29 juni voor je het weet zijn wij in Santiago, dat hadden we gedacht!!!!
Vandaag een beetje rustig aangedaan na twee heftige dagen. Rustig een stukje verder gelopen, gelegen aan een riviertje en ons wat opgekalefatort in de refugio, lekker relaxt. Marianne kreeg zelfs vakantie ideeën. We zijn onderwijl wel 60 km (een goed gemiddelde van 20 km per dag) verder dus nog zo´n 730 km te gaan. Vannacht voor ons gevoel weer geen oog dicht ggedaan, dat is natuurlijk niet zo maar in vergelijking met thuis hoor je veel andere geluiden en pelgrims zijn nu eenmaal onrustige mensen, om vier uur of wat eerder al op de klok kijken, nog te vroeg, dan maar even naar de WC.
Iedereen weer wakker en ja hoor de volgende vertrekt ook weer richting het kleiene hokje om kwart voor zes is de eerste al uit bed geklommen en op weg gegaan, dit daagt uit en de volgende lopers vogen snel het voorbeeld, stel je voor dat je de laatste bent. Wij dus, rustig koffie gedronken, boel ingepakt, inmiddels was de super open en konden we tegelijk even boodschappen doen. het is warm vandaag, de heuveltjes en afdalingen wat lager en korter maar toch flink zweten geblazen.
Vanavond lekker gegeten met Duisters en Italianen, het menu was iets duurder 12 euro inclusief wijn en water, drie gangen niet gek voor die prijs en kwalitatief meteen een stuk beter. Morgen gaan we naar Pamplona, we gaan vroeg opweg voor de warmte uit, zodat we bijtijds zijn om nog even een rond te kunnen kijken, als het ons erg aanspreekt blijven we misschien wel een dagje.

Foto´s volgen nog ik heb te maken met beveiligde computers waar ik geen foto´s mee op kan zetten.


Adios uit een zeer warm en zonnig Spanje, lekker Pelgrims weer, gratis zweten!!!!!

Dirk en Marianne

1 opmerking:

  1. Dirk & Marianne
    ik zit hier met mijn beentjes op de poef in het zonnetje de verhalen van jullie te lezen, hahaha, met 120 man op een slaapzaal, verschrikkelijk zeg, hebben ze geen hilton in de buurt ? moet het echt afzien en zwoegen zijn?
    zouden die pelgrims vroeger niet gefeest hebben totdat ze uit het dorp werden verbannen en met paard en wagen naar het volgende dorp werden gebracht?'t schijnt dat langs deze tocht veel mensen met internationale achtenamen wonen :-) ps. als wij op vakantie gaan laten we het lekker een rotzooi in huis, als je van vakantie terugkomt heb je zoveel meegemaakt in frankrijk qua hygiene dat het thuis wel weer meevalt :-)
    Petje af voor jullie inspanningen, houden jullie 'm maar op voor de zon.
    't leest prettig als je straks achter de geraniums zit moet je de verhalen gaan bundelen !!!blijf schrijven he, tussen het lopen door ......
    en Marian ...houw je taai he zet um op geniet ervan........Dirk sjouwt je er wel doorheen...............Els&GeJe

    BeantwoordenVerwijderen