dinsdag 30 juni 2009

Hola hier zijn we weer vandaag uit Pamplona


Het weer is uitzonderlijk goed, in de schaduw op een pleintje werd er 33 graden gemeten, vannacht viel er een regenbuitje met een uitzonderlijke donderklap en lichtflits daar bleef het ook bij. Ook vannavond wordt er wel weer een buitje verwacht maar morgen zal de zon wel weer volop schijnen en de temperatuur oplopen tot boven het gemiddelde. Dus pelgrims vroeg op weg voor de zon uit!!!!
Ander nieuws:
>De stad staat op zijn kop, uiteraard moet er nog geboord en gefreesd worden in straten en op pleinen voor de grote jacht van zondag op de stieren of andersom de stieren op de jonge mannen plaats kan vinden, zijn er nog kloppen in de buurt! Het zal wel weer een heel spectakel worden gezien de inspanningen die er verricht worden om de stad en de straten weer op en top te maken voor die koel vette beesten, om nog maar niet te spreken van al die mooie jonge mannen die na zondag niet zo´n aantrekkelijke huwelijks kandidaat meer kunnen zijn.

>DE Klopjes zijn vanmorgen vroeg uit de veren gegaan, de buurvrouw die naast hen lag te slapen had de wekker op vijfuur staan, dus de Klopjes ook uit bed want die dachten uiteraard dat het al zes uur was, gewassen en bijna gepakt vonden ze het toch wel wat erg donker buiten en tot hun schrik was het pas tien over vijf, op deze tijd kun je uiteraard nog geen ontbijt krijgen in de plaatselijke kroeg maar wel slaande ruzie, na ja bijna.
Mariannne vond dat Dirk wel eens wat beter uit zijn doppen had kunnen kijken en Dirk vond dat Marianne niet als een blind ....... achter hem aan moest lopen, daar begint hij een beetje genoeg van te krijgen. Dus volop huiselijke spanningen bij de Klopjes, ook niet zo verwonderlijk als je zo dagelijks op elkaars lip zit, door het ssssssttttttt en knopen in diverse talen daalde de spanning tot het vriespunt en kropen beide met kleren en al in bed, om om zes uur met een deken over hun hoofd de zaal af te sluipen en door de mede pelgrims niet meer gezien te worden, je schaamt je toch rot. Bij de koffie en de croissant werd de strijdbijl begraven en vond Marianne als Dirk zijn bril op had toch nog wel een leuke man en Dirk vond het niet meer zo erg als Marianne achter hem aanliep was tenminste nog één vrouw die wat in hem zag
Het echtpaar liep vlot naar Pamplona en om 13.00 uur werd de stadspoort voor hen geopend en de stadszot heette hen van harte welkom (zijn had waarschijnlijk haar bril niet op).
> vervolg klopjes. Zij verblijven in de pelgrimsgangen van de kerk van Jesu en Maria de gemeenschap voldoet daarmee aan haar plicht om armlastige pelgrims op te vangen en onderdak te verlenen. Gelukkig is het ggebouw vorig jaar geheel opgeknapt naar de eisen van deze tijd anders had het er niet best uitgezien vooor de klopjes, water droog brood natte gangen en stro dat al jaren niet ververst was, maar gratis beleg voor de snellere jongens hapklare rat en anders muizen of spinnen maar dat blijft de Klopjes bespaard.
> Heden middag werden de klopjes van het kastje naar de muur gestuurd, ze wilden een pakketje naar huis sturen, ze wilden eigenlijk niet vertellen wat er in de doos zat maar de beambte was onverbiddelijk hij moest en zou het zien. De klopjes keken angstig om zich heen en hadden de camera die recht boven hun hoofd hing niet in de gaten zodat wij meteen het laatste nieuws uit de eerste hand hebben. De doos wed een kleinkiertje geopend, maar ook daar nam de beambte geen genoegen mee en pakte resoluut de doos beet en keerde deze om, de stank was zelfs door de camara heen te ruiken, het postkantoor was subiet leeg, de beambte verblikte of verbloosde niet maar vroeg wat moet dit voorstellen een mestbom!!! nee nee stamelden de klopjes het was een beetje te veel in onze rugzakken en we sturen het terug naar huis.

De beambte deed handschoenen aan kiepte alles in de doos en plakte deze met een rol tape dicht, bij een ander loket moest er een formulier ingevuld worden, in het Spaans werd dit uitgelegd, zij begrepen het niet. Dus naar een ander loket weer een tijd wachten en daar werd in gebrekkig engels de procedure uitgelegd. Nadat er flink wat pegels waren neergeteld kon het pak verstuurd worden. Ook hier slopen de Klopjes naar buiten het schaamrood op hun kaken.
>De klopjes hebben zitten bij te komen op het plein met uiteraard een biertje en wijntje. We hopen dat ze verder gaan, we blijven hen volgen.


Dit was het plaatselijk nieuws, tot morgen!

1 opmerking:

  1. Hahaha wat een gebeuren he, iedere vakantie hebben wij ook wel een dag dat we elkaar kunnen #$%^&, meestal is de vakantie na deze dag heeeeel gezellig en hebben we toch nog een top vakantie gehad, goh, ik dacht dat het bij jullie altijd wel leuk ging,zo lekker op elkaar ingespeeld , :-)
    wat een herkenbare gebeurtenissen en leuk geschreven, hier knappen wij wel van op hahahaha :-)
    ga door zo

    Els & die stumperd :-)

    BeantwoordenVerwijderen