donderdag 2 juli 2009

Van Pamplona naar...............


We vertrokken vroeg uit Pamplona, na een goede nachtrust, om 07.00 uur zaten we al aan de koffie en croisants, de tocht voerde ons door Pamplona de buitenwijken door naar de heuvels van Alto Ero een behoorlijk pittige klim en navernante afdaling.

Je weet vaak niet wat je te wachten staat, we hebben een goede routebeschrijving, een kaartje met hoogten maar hoe het werkelijk voelt als je voetje voor voetje naar boven gaat en maar blijft stijgen of stijl afdaalt dat ook voetje voor voetje gaat, dat is heel wat anders dan op de fiets dan trap je je wel kapot naar boven maar naar beneden suis je weer en dat compenseerd lekker, het lopen schiet niet erg op.

We genieten wel vooral van de stilte de natuur en waren blij Pamplona achter ons te laten en door het heuvelachtige landschap te trekken om uiteindelijk te stoppen in Obanos. De volgende morgen zijn we om zes uur op weg gegaan, de hitte nekt ons en veel pelgrims staan al om vijfuur op om zodra het enigszins licht wordt op weg te gaan, voor de warmte uit.

Dit is geen slechte keuze je loopt de eerste uren nog redelijk en kan wat kilometertjes wegtikken, via Punta la Reina zijn we richting Estella gegaan en hebben die plaats op 10 km genaderd, we slapen vannacht in een herberg in Villatuerta.

We hebben de klopjes jammer genoeg gemist bij de refugio in Pamplona we hadden nog koffie en croissants bij ons want we vonden het wel wat sneu voor hen, we hebben nog navraag gedaan, veel pelgrims gezien maar de klopjes waren al gevlogen of opweg.

kennelijk hadden ze lucht van ons gekregen en waren gevlogen. Wat ze inmiddels niet weten is dat wij een geheime post hadden op Alto Ero, een aftans rood busje waar vanuit we wat koffie en fris vekochten en jawel hoor even voor half twaalf verscheen de klop roodaangelopen en puffend boven,

wat later gevolgd door zijn vrouw die er al even kleurijk uitzag, het eerste halfuur reageerden zij niet en staarden in de verte, op onze vraag of zij koffie, fris of bier wilden kopen, werd er wel even gegluurd naar de bus maar pas nadat er andere kopers geweest waren kwam klop ook eens kijken, vertrouwde de koffie kennelijk en zag de camera niet. We volgen ze weer.

Wat ze in de site niet vertellen is dat zij gisteren eigenlijk eerder wilden stoppen in Uterga, de kamerprijs was echter te duur vond Klop en de Klopjes sukkelden verder

nog vier kilometer door de hitte naar de volgende gelegenheid, dit viel niet mee, warm moe en de tocht zat, nog 700 km moet dat nu zo er is toch vast wel een taxi zei Klop, zij was onverbiddelijk pelgrims lopen en stampte door. We blijven de klopjes volgen en zullen u het laatste nieuws laten weten!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten