donderdag 9 juli 2009

De opspelende knie

Na het dagje van gisteren vandaag wat rustiger vertrokken, geen koffie of croisants bij het vertrek, de eerste 2 km met een lege maag. Het dorpje was uitgestorven en we sjokten omhoog langs de autoweg, gelukkig na twee km een hotelletje dus lekker koffie gedronken en verder op weg 15 km naar Beldorado. We hebben veelal langs de autoweg gelopen veel lawaai van voortrazende vrachtautos. We waren dit in Arragon niet gewend nu we in Rioja lopen kruisen we meer de snelwegen en lopen soms stukken er langs. Op het laatste gedeelte gingen we gelukkig weer omhoog door de korenvelden goudgekleurd en verwijderd van de snelweg de rust van de omgeving deed ons weer goed. De knie van Marianne wilde vandaag niet zo, deze begint wat op te spelen waardoor de tocht moeizaam verloopt en we vroegtijdig gestopt zijn. We vertrokken vanmorgen met stralend weer, wat koud nog in de vroege ochtendlucht, daarna dreigende bewolking gevolgd door een opentrekkende lucht met weer veel zon, als je niet loopt is he prachtig anders erg warm. We zitten weer in een refugio waar we gezamenljk eten klaarmaken en aan tafel gaan, daarna het avond gebed voor de pelgrims en tot slot om 22.30 uur absolute stilte. Vanaf 06.30 is er ontbijt en kunnen we weer weg, het klinkt supper, we gaan het beleven, de bijdrage in deze herberg is weer een donativio oftewel een vrijwillige bijdrage en dat in deze tijd!!!!!
Groeten

Dirk en Marianne

4 opmerkingen:

  1. Hoi Dirk en Marianne,

    We lezen jullie verhalen met veel plezier! Wat een bijzondere tocht zijn jullie aan het maken. Veel succes!

    Groeten,
    Harrie en Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dirk & Marianne
    we gaan nog geen gebreken vertonen he? knietjes en andere scharniertjes moeten het wel nog even blijven doen hoor!Verhalen schrijven gaat je nog steeds goed af, we lezen dit met plezier, weer eens wat anders als de Donald, ben je het nog niet zat al die slaapzalen en met 50 man ontbijten?
    zou je niet eens met z,n 2 willen kaasfonduen of zo?1 snurkende pelgrim overleef ik (thuis) nog wel maar een zaal vol :-) zijn ze ook nog Bourgondisch ? boeren en wijn uitspugen en zo ? Nou de knieƫn effe goed in de olie zetten, de teentjes een beetje spreiden in je sandalen en maak er een mooie tocht van !! Els&Gert

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey die hards!!! Wat lezen we nou....?

    Marianne Wat lezen we nou, last van je knie...Balen zeg. Ik zou zeggen die ballast op je rug overdragen aan Dirk :-) Die rugzak van Dirk is maar klein, dus die kan er vast nog wel een zakkie bij hebben...Nou maar hopen dat die knie verder niet moeilijk gaat doen de komende weken.

    GA ZO DOOR MET Z'N TWEETJES!

    Groetjes uit een regenachtig Arnhem,
    Niko en Dennis

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeeee Marianne en Dirk, volhouden hoor! Dirk even lekker de knie van Marianne losmaken. Een dagje een paar andere schoenen aan wil ook nog wel eens helpen of hebben jullie je schoenen al ergens geruild voor eten en drinken?
    Misschien kunnen jullie straks niet meer wennen in de bewoonde wereld en verlangen jullie naar slaapzalen met snurkende en piesende mensen en zijn jullie helemaal verwilderd.
    Zonder gekheid,heel veel sterkte en rustig aan met jullie 55+ lijf!!!!!

    Groetjes liefs Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen