zaterdag 4 juli 2009

De wijn op de Camino


Vannacht goed geslapen in zo´n rustige herberg, goed ontbeten met jus, koffie, toast, jam en cakes. We gingen goed opweg, we waren nog niet zover of er kwam een vrouwelijke pelgrim zingend langs, met een wijnzak waaruit zij voorbijkomende pelgrims wijn aan bood.
Glimlachend werd dit tafereel aangezien en sommige pelgrims waren wel gediend van een slokje en op de foto gaan en huppelden uiteraard vrolijk verder al dan niet onder de wijnvlekken. Vanmorgen was het wat koeler dan de laatste dagen en ook wat bewolkt zodat het wat lekker lopen was.
Een tocht van één voetje wat als niet zo zwaar bekend staat, een berg met een mooie rusplaats en daarna zo´n 13 kilometer door verlaten land, het liep aangenaam en om 13.30 uur arriveerden wij bij de Alberge beheert door het Vlaams Genootschap, aangenaam om even in het Nederlands te kunnen praten, het is erg druk in de herberg en het weer is weer schitterend geworden buiten dus we vertoeven op het grasveld. We hebben de kerk van Los Arcos bezocht, we kwamen ogen te kort om al de pracht en praal in ons op te kunnen nemen.
De foto´s volgen we hebben ingebouwd internet waardoor uploaden niet mogelijk is
Morgen een wat pittiger tochtje naar Locrono van 27 kilometer als het te warm wordt stoppen we misschien wel eerder
bedankt voor alle reacties, leuk voor ons om te lezen


Groeten

Dirk en Marianne

3 opmerkingen:

  1. Hoi jullie,

    Wat een commotie zeg en dat bij pelgrims onderling :-( Nu moet ik zeggen dat snurken wel irritant kan zijn, maar om dan iemand te gaan loppen porren met een stok mwooaah niet heel subtiel... Nou de 1ste 100 km afgerond!!! op naar de volgende 100. Wij drinken er hier dadelijk een wijntje op! Suc6 en zet hem op..

    Groetjes Niko en Dennis

    BeantwoordenVerwijderen
  2. moge marian en dirruk,
    even de groetjes van wendy en rob, fantastisch de eerste honderd, zet um op.is dat een auto biografisch verhaal ovet dat porren of komen er fata morganaas voorbij
    doei

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He kanjers,

    Jullie zijn pas ruim een week weg maar al heel wat beleefd. Echt leuk om jullie belevenissen te lezen. Het wordt zo grappig beschreven dat ik het allemaal zo voor me zie. Ik krijg er ook zin in, misschien alleen een ander jaargetijde want het is daar wel snikkie heet.
    Hier plenst het nu en doe ik de dagelijkse dingen. Vooral veel in de tuin gewerkt , sporten en ga vandaag fietsen. Stukje vlakke weg in de polder.(hi,hi)
    Blijf jullie volgen. Ga a.s zondag naar Noorwegen.
    Marianne en Dirk geniet ervan.Dit kunnen ze jullie niet meer afpakken.
    Lieve groetjes,kus Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen