dinsdag 21 juli 2009

Nog 288 km


Vanmorgen voor zevenen vertrokken uit Leon, we hadden goed geslapen op een kamer met acht bedden en zes personen. Er waren nadat wij waren gaan slapen en voor we wakker werden pelgrims op de kamer gekomen en vertrokken in de nacht en vroege morgen zonder dat wij dit echt in de gaten hadden. Dus zo kan het ook.
Toen wij om 6.15 uur opstonden hebben we het zelfde gedaan en heel zachtjes zijn we weggeslopen. We zijn altijd weer blij om buiten te zijn, het is binnen erg warm. Lekker koffie gedronken, banaan en yoghert gegeten en op weggegaan door een ontwakende stad. We hadden zo´n vijf km nodig om de stad uit te komen en al naar gelang we vorderden nam het verkeer toe. Bij het plaatsje La Virgen del Camino even koffie gedronken, breed lachend kwamen onze Spaanse vrienden eraan zij hadden in een andere herberg prima overnacht tot onze verbazing. 150 man op twee kleine slaapzalen, later spraken we nog pelgrims die om 5 uur en half zes waren weggegaan door de warmte en de onrust in deze Herberg waar zij niets van hadden gemerkt.
Het is in de buitenlucht veel beter dan in zo´n bedompte ruimte. Bij Virgen hebben we de alternatieven route genomen over onverharde weggetjes en langs leuke dorpjes. De Camino Frances ligt vanaf hier de volgende 50 km begraven onder het asfalt, waarover vrachtwagens razen en je op een klein paadje naast de weg het voortdurend gedender mag aanhoren. Wij en nog een aantal pelgrims zijn niet zo fanatielk of juist wel, wij genieten meer van de stilte, de natuur en de rust en die kregen wij ruimschoots. In Villadangos del Paramo zijn we gestopt in een herberg genaamd "Jezus".

De muren zijn volgeschreven met teksten door pelgrims en muurschilderingen, het geeft een bond uiterlijk aan deze herberg, met een binnenplaats en buitenslaapplaatsen. Wij hebben een kamer met drie stapelbedden tot nu toe voor onszelf. We gaan vanavond maar zelf koken er zijn hier twee fantastische keukens zonder grafity.

Groeten

Dirk en Marianne

3 opmerkingen:

  1. Hi Marianne & Dirk,
    Jullie hebben al heel wat kilometers afgelegd en wat een verhalen! We wensen jullie heel veel succes met de volgende etappes!

    ps. hoe is het met jullie schoenen?

    groeten uit Curacao,
    Chantal & Rene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Dirk en Marianne
    heel mooie verhalen gelezen van jullie tocht
    het is net of we het zelf beleven maar er dan ook wel lekker bij slapen
    ik hoop dat het inmiddels beter gaat met de knie en enkel en wens jullie nog veel plezier, mooie dagen en goede kilometers toe
    liefs Frits en Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi Marian en Dirruk
    eindelijk weer een reaktie van ons wij zitten op het ogenblik bij vrienden in italie en kunnen we jullie even aanmoedigen, de verhalen lezen we weer als we thuis komen van vakantie.
    dus zet hem op en ga je neus achterna.
    groetjes wendy en rob

    BeantwoordenVerwijderen